STIRI 2010

                                                                  Inapoi la Stiri 2009  Inapoi la Stiri 2008  Inainte la Pop Star   http://www.margareta.com/ discografie2.htm   http://margareta.com/mamaia. htm
LUCEAFARUL ROMANESC - Canada 1992:"Margareta Paslaru - O legenda."
SUPER MAGAZIN Anul 2 Nr.7 (25) 1994 Margareta Paslaru - Un mit al 
muzicii usoare romanesti.
 George Grigoriu
Valeriu Lazarov - coperta CD 2000 Margareta a fost si ramane o stea.  
EVENIMENTUL ZILEI - 8 februarie 2000 
Legenda muzicii usoare Margareta Paslaru revine la Bucuresti
Evenimentul Zilei - 23 Noiembrie 2004
Despre Paslarita, regretatul compozitor George Grigoriu spunea: 
Margareta Paslaru -  Un mit al muzicii usoare romanesti
Paul Urmuzescu - CD " Margareta forever 2006 - Parerea mea este ca ce a

reprezentat Maria Tanase pentru muzica populara, Margareta - un unicat de talent - este pentru muzica usoara si va ramane inscrisa in istoria marilor artisti.

INDEPENDENT vineri 18 August - Show bizz - Exclusiv - 2006

Margareta Paslaru este o legenda vie, perpetuata nu numai de

cantecele ei fara varsta, dar si de actiunile ei umanitare si productiile tv.

Octavian Ursulescu

 

 

 

Le multumim admiratorilor pentru interesul manifestat in selectionarea citatelor de mai sus

 

Jurnalul National -19 Noiembrie 2007  
Margareta Paslaru - un mit al muzicii usoare 

Lucia Popescu Moraru CD "Bucuria de a canta" 2008 

Margareta Paslaru - un talent remarcabil pe un fond spiritual de mare calitate.  

JURNALUL NATIONAL- 09/07/2008
O legendă vie a Romāniei, o artistă cu totul specială, Margareta Pāslaru īmplineşte astăzi 65 de ani. Jurnalul Naţional īi urează "La mulţi ani!"
EVENIMENTUL ZILEI - 24 Sept. 2008
"Margareta este o mare, mare artista" a spus Elisabeta Bostan
ADEVARUL - Sambata 27 , Septembrie 2008
Margareta Pāslaru este un mit şi va rămāne un mit- a spus Andreea Andrei.
"JURNALUL SAPTAMANII"  Tel Aviv - Joi 5 Noiembrie 2009 
Margareta Paslaru, "Marea Doamna a muzicii usoare romanesti", in IsraelUn idol absolut al muzicii usoare romanesti, interpreta legendara a unor slagare de neuitat,  soseste in Israel. (...) Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca! (Ioram Segal)

 

 

 


http://www.facebook.com/ profile.php?id= 100001751463143&v=wall

Ana Blandiana si Margareta

 Elise Stan, Margareta si Cornelia Andreescu

 Trofeul Electrecord

       Titus Andrei ofera diploma de excelenta


Sursa: Stiri ROL.ro 23-11-2010

 Margareta Paslaru a primit Trofeul  Electrecord, la Gaudeamus
(fragment)

Dupa spectaculoasa lansare a CD-ului de autor al Margaretei Paslaru din cadrul Targului de carte Gaudeamus 2010, cea de-a doua sesiune de autografe a artistei va avea loc maine, miercuri, 24 noiembrie, de la ora  13:30, la magazinul Muzica din Calea Victoriei. Tot atunci, Margareta Paslaru va lansa prima culegere tiparita a unor compozitii proprii.  La Gaudeamus, Margaretei i s-a inmanat si Trofeul Electrecord, creat special pentru ea. In jurul Margaretei s-au strans oameni obisnuiti, de toate varstele, dar au venit si multe personalitati, de la Ana Blandiana, producatoarea TVR Elise Stan, artista Julia Jianu si sotul ei, impresarul Bogdan Jianu, pana la ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark H. Gitenstein.

Recenta  compozitie "Era o fantana"   deschide CD-ul de autor "50 de ani de la primul disc".  Margareta Paslaru a inceput sa compuna cantece, acompaniindu-se la pian, inca din anii 60. Colaborarea  cu aceeasi casa de productie ii aduce acum, la jumatate de veac de la prima inregistrare de disc la Electrecord, albumul in care prezinta tuturor iubitorilor muzicii ei cateva din piesele nascute din har si daruire. (...)


 Margareta ofera autografe pe CD-ul de autor

          Margareta si prof. univ. dr. Mihai Cosma                      Loredana si Margareta                                                 Aura Corbeanu - UNITER si Margareta

REALITATEA ROMANEASCA - 24 11-2919

Margareta Paslaru, inconjurata de prieteni si colegi de breasla, la lansarea albumului "Lasa-mi, toamna pomii verzi!"
Cei care o indragesc pe Margareta Paslaru au participat astazi, la Magazinul Muzica din Capitala. Arista a lansat albumul de autor care marcheaza 
cei 50 ani de la primul disc produs de Electrecord      
Cantareata a avut rabdare si a oferit tuturor celor prezenti un autograf pe albumul sau, "Lasa-mi, toamna pomii verzi!".
"M-am bucurat sa revad admiratori veniti si din alte orase, le multumesc pentru flori si darurii", a declarat Margareta Paslaru pe contul sau 
de facebook unde s-au alaturat zeci de admiratori.
La evenimentul de lansare au venit si
Daniel Iordachioaie, impreuna cu sotia sa, Titus Andrei, Natalia Guberna, Mihaela Geoana,  
Titus Munteanu, Stefan Naftanaila, Loredana Groza, Stefan Gheorghiu de la CREDIDAM, Aura Corbeanu de la UNITER, Elize Stan.

Ca de obicei, Margareta Paslaru si-a facut aparitia imbracata elegant, iar la gat purta simbolul @, un dar de la sotul sau. 
"Am 67 de ani si ma mandresc!", a spus Margareta, care, spre deosebire de multe alte vedete de la  noi, nu-si ascunde varsta.
"Se naste o compozitoare". Prima ei compozitie s-a chemat A nimanui sunt... si a retinut atentia lui Lazarov, care a incurajat-o si a girat 
recitalul ei de la Cerbul de Aur, alaturid e formatia Rolf Albricht. Pasari si Lasa-mi, toamna! Au confirmat acest har, creatiile ei cucerind 
publicul: Romanta soarelui, Tare-am fost, Timpul, Nu!, Soldatelul, Balada focului, As vrea sa fiu o stanca, Alergatori de cursa lunga, Daca ai ghici, Tulburatoare primavera, Bunicii mei, E-o lupta-n toate cele, Ce bine-ar fi..., Spune tu, Regret, apeland nu o data la versurile unor poeti cum ar fi
 Eminescu, Minulescu, Blaga, Virgil Carianopol, Blandiana, Constanta Buyea, Ion Horea, Adrian Paunescu", scrie Octavian Ursulescu 
in Independentul din 25 august 2006. Tot despre artista,George Grigoriu spune in Super Magazin, 
in 1994, ca este: "Un mit al muzicii usoare romanesti".
(Text: Mireille Astrid Popa)

Titus Munteanu si Margareta

 Selectiuni discografice

   Daniel, Margareta, Natalia

          Dna Stan si dl Gheorghiu - CREDIDAM

Best Music23 Noiembrie 2010 - Autor: Adelina Dobrin :  Margareta Paslaru, 50 de ani de la primul disc


Margareta Paslaru a lansat recent CD-ul de autor `50 de ani de la primul disc – Lasa-mi, toamna, pomii verzi` la Targul de Carte Gaudeamus.


Piesa care deschide albumul se numeste "Era o fantana".`Versurile Elenei Farago m-au obsedat o vreme, iar muzica am definitivat-o recent, in plina maturitate, 

atunci cand roadele vietii se coc. Imaginatia ma duce de la o fantana la alta, de la metafora poetei Farago – apa vietii, salcie si calda si rea - pana la dorinta 

Mariei Tanase de a sapa o fantana cu apa rece, pentru drumetii insetati. Doua viziuni diferite, dar fascinante pentru mine`, a declarat Margareta Paslaru.

Artista a inceput sa compuna cantece inca din anul 1960.

Primul ei slagar poarta numele "Chemarea Marii", piesa ce marcheaza si debutul discografic al artistei. A realizat peste 700 de inregistrari, unele dintre ele nedifuzate 

nici pana in ziua de azi, si a inspirat 63 de compozitori sa scrie pentru ea.Printre slagarele care au consacrat-o se numara "Trandafirii tai", "Bui, bui", 

"In gradina bucuriilor", "Harap Alb", "Daca ai ghici" si "Fericirea mult visata". In paralel cu cariera de cantareata, Paslaru a evoluat si ca actrita de teatru si film.

Cei care o admira pe Margareta Paslaru sunt asteptati la o sesiune de autografe ce va avea loc maine, 24 noiembrie, de la ora 13.30, la magazinul renovat MUZICA din Calea Victoriei.

sursa: evz.ro

 


Sursa: PR Wave
http://www.prwave.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=23938&Itemid=77

Margareta Paslaru si Ana Blandiana si-au daruit reciproc cadouri
Margareta Pāslaru i-a dăruit un exemplar "50 de ani de la primul disc" - „Lasă-mi, toamnă pomii verzi” poetei Ana Blandiana, care i-a oferit la rāndul ei volumul „Patria mea A4”

După spectaculoasa lansare a CD-ului de autor al Margaretei Pāslaru din cadrul Tārgului de carte Gaudeamus 2010, cea de-a doua sesiune de autografe a artistei va avea loc māine, miercuri, 24 noiembrie, de la ora 13:30, la magazinul Muzica din Calea Victoriei. Tot atunci, Margareta Pāslaru va lansa prima culegere tipărită a unor compoziţii proprii. 

La Gaudeamus, Margaretei i s-a īnmānat şi Trofeul Electrecord, creat special pentru ea. Īn jurul Margaretei s-au strāns oameni obişnuiţi, de toate vārstele, dar au venit şi multe personalităţi, de la Ana Blandiana, producătoarea TVR Elise Stan, artista Julia Jianu şi soţul ei, impresarul Bogdan Jianu, pānă la ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark H. Gitenstein.

Recenta compoziţie "Era o fāntānă" deschide CD-ul de autor "50 de ani de la primul disc".

Margareta Pāslaru a īnceput să compună cāntece, acompaniindu-se la pian, īncă din anii 60. Colaborarea cu aceeaşi casă de producţie īi aduce acum, la jumătate de veac de la prima īnregistrare de disc la Electrecord, albumul īn care prezintă tuturor iubitorilor muzicii ei cāteva din piesele născute din har şi dăruire.

Printre numeroasele-i hituri componistice „Timpul”, „Dacă ai ghici”, „Diamant fermecat”, triumfă "Lasă-mi toamnă pomii verzi", inspirată de versurile Anei Blandiana. Acest şlagăr solicitat de admiratori ani la rānd, difuzat la radio şi imprimat pe CD-uri primeşte votul publicului īn "Top 80" Radio Romānia Actualităţi, ca fiind una dintre cele mai frumoase melodii din ultimii 80 de ani. Dar şi alte piese compuse de Margareta Pāslaru primesc distincţii deosebite , cum ar „Dacă ai ghici” , devenită melodia anului 1974 sau „Fericirea mult visată” care ajunge pe locul II Top romānesc īn aprilie 2010, acestora două semnāndu-le şi textele. 

Romantic FM /20.11.2010

MARGARETA PASLARU, 50 DE ANI DE LA PRIMUL DISC

Cantareata Margareta Paslaru a lansat la Targul de Carte Gaudeamus, discul de autor "50 de ani de la primul disc", informeaza Mediafax.

Incasarile din drepturi de autor vor fi cedate in beneficiul campaniei UNITER "Artisti pentru Artisti". Recenta compozitie "Era o fantana", dupa o poezie a Elenei Farago, deschide CD-ul care prezinta tuturor iubitorilor muzicii artistei cateva dintre piesele sale.

Margareta Paslaru a inceput sa compuna cantece, acompaniindu-se la pian, inca din anii '60. Compozitorul George Grigoriu spunea despre Margareta ca este "un mit al muzicii usoare romanesti".Dupa ce a auzit-o, Grigoriu a compus special pentru solista "Chemarea marii" (cunoscut si sub numele "Si-n apa marii"), care a devenit primul ei mare slagar romanesc. A fost si prima inregistrare la Radio Bucuresti. Tot "Chemarea marii" marcheaza si debutul discografic al Margaretei, batand toate recordurile de vanzare in anii '60.Repertoriul artistei contine si preluari dupa slagare internationale - "Trandafirii tai", "Bui, bui" "In gradina bucuriilor", "Harap Alb" - si aproape 700 de inregistrari, unele nedifuzate nici in ziua de azi. rintre hiturile Margaretei Paslaru se mai numara "Timpul", "Daca ai ghici" si "Lasa-mi toamna pomii verzi", inspirata de versurile Anei Blandiana.


CLUJ. Primul romān premiat la Cannes va primi pemiul de excelenţă al TIFF
Lauri pentru Liviu Ciulei
18 Mai 2010
de Florina Dobos

Regizor, actor şi scenarist, Liviu Ciulei a primit īn 20 de ani de activitate nenumărate premii. Liviu Ciulei face parte din "generatia de aur" a artistilor romani.A descoperit şi promovat īn cariera sa nume care s-au dovedit talente ale scenei teatrale şi cinematografice: Irina Petrescu şi Lazăr Vrabie (īn filmul „Valurile Dunării"), Gina Patrichi, Ana Szeles şi Mariana Mihuţ (īn „Pădurea spānzuraţilor") sau cāntăreaţa de muzică uşoară Margareta Pāslaru, īn spectacolul „Opera de trei parale". Liviu Ciulei a fost profesor de teatru la două universităţi prestigioase: Columbia University şi New York University. Īn prezent, Liviu Ciu lei este director onorific al Teatrului Bulandra, instituţie pe care a condus-o cu succes timp de 10 ani. La 23 de ani, pe cānd era student la arhitectură, a regizat şi a făcut decorurile pentru primul său spectacol profesionist: „Poveste stranie". A realizat scenografia mai multor spectacole de teatru, iar īn unele dintre ele a jucat diverse roluri.

 

Sursa : Top Romanesc
Premiul de Excelenta Artistica
Piesa "Era o fāntānă" compusă şi interpretată de Margareta Pāslaru
propusă printre celelate propuneri ale lunii octombrie, a fost onorată de 
către Titus Andrei şi echipa Top Romānesc cu PREMIUL DE EXCELENŢĂ  
ARTISTICĂ datorat celor "50 de ani de la primul disc" lansat de 
marea noastră interpretă, Margareta Pāslaru.

Sursa: Cotidianul.ro - Duminica, 31 Octombtie 2010 (fragment)
Balul de Halloween a adunat peste 500.000 euro
(...)Celebrul actor, cāştigător al unui premiu Oscar pentru rolul din "Leaving Las Vegas/ Părăsind Las Vegas" (1995), a devenit conştient de nedreptăţile sociale după ce a jucat īn "War Lord/ Traficantul de arme", īmpreună cu Ethan Hawke, fiul lui Leslie Hawke.(...) "Problema copiilor care au un viitor nesigur nu este exclusiv o problemă romānească, este una internaţională, care afectează multe ţări." Nicolas Cage actor

 

Valeriu Nicolae, īn numele organizaţiei Policy Center for Roma and Minorities, a oferit premii īn numele Comisiei Europene personalităţilor care s-au implicat īn campania naţională "Şcoala te face mare". Printre ele s-au numărat Andreea Esca, Andreea Marin, Margareta Pāslaru, Dana Deac şi Cristian Mungiu.

      Margareta Paslaru, Nicolas Cage,Leslie Hawke, Mrs Cage si fiul

Margareta Paslaru invitata la Balul de Caritate

                                                                            Foto:Amarjit Sidhu

Foto:Daniel Vrabioiu

              Foto:Cristina Tudor


Sursa: gandul.Info -duminica 31 Noiembrie 2010

Balul de Halloween care va trimite anul viitor 1.200 de copii la grădiniţă

de Raluca Ion (fragment)  
(...) Actorul Nicolas Cage n-a venit costumat, dar a făcut furori. A intrat īn sala de bal ţināndu-şi de mānă soţia şi băieţelul īn vārstă de cinci ani şi s-a aşezat la masă (...) La eveniment au fost premiate, īn numele Comisiei Europene, personalităţile care s-au implicat īn campania naţională "Şcoala te face mare", derulată de Ovidiu Rom, printre ele numărāndu-se Andreea Esca, Andreea Marin, Margareta Pāslaru, Dana Deac şi Cristian Mungiu.(...)

Sursa: ADPM - agentia de presa mondena

Nicolas Cage a petrecut Halloween-ul la Palatul Parlamentului 

de Sorin Dutoiu

Nicolas Cage a sosit in Romania alaturi de sotia lui, Alice Kim Cage, si de baiatul lor, Kal-el Coppola Cage. Impreuna au participat aseara la Halloween Charity Ball, cel mai mare eveniment caritabil al anului. In prezenta a peste 500 de persoane, manageri ai celor mai mari companii din Romania, persoane publice importante, vedete de televiziune, Nicolas Cage si-a facut aparitia la Palatul Parlamentului alaturi de sotia si de baiatul lui. Impreuna s-au asezat la masa principala din sala mare de evenimente din Palatul Parlamentului. Alaturi de ei, Andreea Marin Banica, Andreea Esca si, la masa alaturata, alte persoane cunoscute ochiului public: Monica Barladeanu, Margareta Paslaru, Valentina Pelinel.

Margareta Paslaru voluntar de onoare al Crucii Rosii Romane, este initiatoarea proiectului Banca de Alimente in Romania

http://www.youtube.com/watch?v=o2S8aW6_D3E

"Daca muzica hraneste sufletul, Banca de alimente  pune pe masa nevoiasului, 
painea cea de toate zilele
"
                                                                                                       Margareta Paslaru


Sursa: http://www.topromanesc.ro/?p=12985
 
Exclusiv ! Rubrica "Margareta prezinta pe..."a implinit un an!
 
In cadrul emisiunii Radioul de sambata seara, realizata de Pompiliu Onofrei, rubrica permanenta "Margareta prezinta pe..." a implinit un an de  cand incurajeaza tineri muzicieni. Printre cei multi care au stat de vorba cu Margareta Paslaru despre aspiratiile lor, i-ati ascultat  pe Matei Bucur Mihaescu, Casandra Maria Hausi,
 Irina Sarbu, Calin Grigoriu, grupul Amadeus, Alin Vaduva, in timp ce alte talente se pregatesc pentru noua stagiune. Vi-l prezentam in imagine pe tanarul contrabasist Andrei Mihailescu, student al Academiei Regale de Muzica din Londra.  Ii dorim mult succes, asteptam vesti despre evolutia sa. 
Echipa Top Romanesc - 8 Octombrie 2010


Sursa: CANCAN - 2010-10-07
 
Vedete pe metru patrat la iluminarea in roz a Casei Poporului
 
La zece ani de la īnfiinţarea Fundaţiei „Renaşterea" a venit rāndul Casei Poporului să fie iluminată īn roz, culoarea speranţei şi totodată luptei īmpotriva cancerului de sān. Lumina a fost aprinsă īn jurul orei 19.20 de către prima pacientă care a beneficiat de servciile Fundaţiei, Elena Oprea, de 50 de ani.

La eveniment au participat nume sonore ale politicii, culturii şi show-biz-ului romānesc. De la Mihaela şi Mircea Geoană, Cristina şi George Copos, Andreea Marin-Bănică, Amalia Năstase, Leslie Hawke, Adela Popescu  sau Abramburica şi pānă la Chilian, care a susţinut şi un recital, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Margareta Pāslaru, Camelia Şucu, Oana Mizil sau Oana Cuzino, cu toţii au susţinut campania ajunsă la zece ani de activitate. (...) De-a lungul celor zece ani de activitate, peste 160 de mii de femei au beneficiat de serviciile medicale ale Fundaţiei Renaşterea. 


Sursa: VIP - 21 Septembrie 2010  
 
Nelu Ploiesteanu in duet cu Margareta Paslaru 
de Mirabela Gucea  (fragment)

Dupa o vara de lucru pe litoral, cantaretul de muzica de petrecere, Nelu Ploiesteanu pregateste o surpriza de exceptie iubitorilor de muzica in genere, realizand o 

colaborare cu o personalitate de prim rang a scenei romanesti, nimeni alta decat celebra interpreta Margareta Paslaru. Astfel, incepand din aceasta toamna, 

cei doi artisti vor putea fi vazuti interpretand in duet. “Aceasta idee i-a apartinut Margaretei Paslaru, care mi-a propus acest proiect. Marturisesc ca am fost 

foarte incantat. Este o premiera pentru amandoi si speram ca publicul sa primeasca cu bine aceasta colaborare, mai ales ca doamna Paslaru va interpreta 

si singura melodii de petrecere. Nu va canta insa si la nunti sau petreceri (...) a declarat Nelu Ploiesteanu.


Sursa: TVR.ro - marti, 21 septembrie 2010
Iuliana Tudor revine, sāmbătă, īn direct la TVR 
(fragment)
Sāmbătă, 25 septembrie, de la ora 21.10, TVR 1 şi TVR Internaţional vor transmite Gala Crucea Roşie, un eveniment care marchează īmplinirea unui an de la lansarea 
programului „Banca de alimente", iniţiat de Crucea Roşie şi susţinut de TVR.
 
(...) Ideea a fost adusă īn Romānia de Margareta Pāslaru şi pusă īn practică de Crucea Roşie, prin Mihaela Geoană, preşedintele Crucii Roşii Romāne. Īn acest an, 
organizatorii īşi propun să prezinte reuşitele proiectului, după un an şi īn acelaşi timp să continue strāngerea fondurilor necesare īntreţinerii depozitelor şi 
susţinerii necesarului logistic al băncii. Celor din echipa emisiunii li se vor alătura vedete de prim rang ale vieţii publice din Romānia, care, prin exemplul personal, 
īşi propun să-i īndemne pe romāni la solidaritate. Printre invitaţi - Margareta Pāslaru, Angela Similea, Gheorghe Turda, Taxi, CRBL. Aşadar, Gala Crucea Roşie 2010 se anunţă a fi, şi īn acest an, un program care face diferenţa pentru oamenii la care tot mai puţini se gāndesc.(...) Rezultatele, īn cifre, la un an de existenţă a „Băncii de alimente" īn Romānia 
- 29 de depozite
- 200 tone alimente colectate
- aproximativ 11.00 de familii beneficiare de pachete cu alimente 
- 170.000 de voluntari.

Click:  http://www.topromanesc.ro/?p= 12003

 

 

 Voluntar de onoare al Crucii Rosii Romane - Margareta Paslaru este invitata la Gala din 25 Septembrie 2010. Proiectul se suflet al artistei "Banca de Alimente" sarbatoreste un an de la lansare. 

Click:  http://www.youtube.com/watch? v=o2S8aW6_D3E


Peste 50 de tineri interpreti prezenti la preselectiile pentru sectiunea Interpretare

52 de  concurenţi s-au prezentat luni şi marţi la preselecţiile pentru secţiunea Interpretare a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia   care va avea loc la finele lunii august. 
Juriul condus de Mădălin Voicu din care au făcut parte Margareta Pāslaru
, Corina Chiriac, Gabriela Scraba şi Titus Andrei a audiat marţi alţi aproximativ 20 de tineri interpreţi veniţi 
din aproape toată ţara. Regulamentul prevede ca cei care participă īn concursul de interpretare să aibă vārste cuprinse īntre 16 şi 35. Mulţi dintre concurenţii care s-au prezentat la preselecţiile 
concursului de interpretare sunt foşti laureaţi la festivalul Mamaia Copiilor, iar alţii sunt la primul concurs mai mare de interpretare muzicală. Finaliştii urmează să fie desemnaţi īn funcţie de notele 
acordate de fiecare membru al juriului. Miercuri, membrii juriului vor audia piesele depuse pentru secţiunea de Creaţie a festivalului.

Echipa Top Romānesc, 3 august 2010


Sursa:

Margareta Paslaru, declarata Omul Zilei pentru sustinerea tinerelor talente muzicale.

Gestul Margaretei Pāslaru de a acorda un premiu pentru originalitatea interpetării a fost remarcat de jurnaliştii publicaţiei “Jurnalul Naţional” care au declarat-o Omul Zilei.  
„Fiecare artist creează o treaptă care serveşte la urcuşul noilor talente.  “Premiul Margareta Pāslaru – pentru originali
tate» se īncadrează īn acţiuni proprii de 
susţinere a tinerilor cu excepţionale calităţi, īncurajāndu-i. De fapt, este o continuare a celor patru burse – acordate timp de doi ani – studenţilor de la Academia 
de Teatru şi Film din Bucureşti, precum şi a consultaţiilor artistice pe care le-am oferit la Tinerimea Romānă. Pentru Festivalul Mamaia vom selecţiona un 
tānăr/tānără cu un timbru original, o frazare originală, mişcare scenică şi interpretare originală, īn limba romānă. Cāştigătorul Premiului “Margareta 
Pāslaru – pentru originalitate”  va fi invitat īn emisiunea “Radioul de sāmbătă seara”, īn rubrica permanentă «Margareta prezintă pe…». Susţin originalitatea 
spiritului romānesc”,
 a declarat īndărgita artistă publicaţiei. Pentru īndelungata sa activitate muzicală, dar şi pentru faptul că se implică să ajute tānăra generaţie, Jurnalul 
Naţional 
o declară pe Margareta Pāslaru „Omul zilei”.

http://www.jurnalul.ro/stire- calendar/omul-zilei-margareta- paslaru-550083.html 

Echipa Top Romānesc, 22 iulie 2010


Sursa: Jurnalul National 7 Iulie 2010

Un destin artistic generos
Astazi e ziua ta: Margareta Paslaru
Diversificarea exprimării artistice face parte din felul său de fi. Neliniştea, curiozitatea, descoperirea soluţiei care rezolvă problema, faptul că este necesară 
celor din jur o īncarcă progresiv cu energii nebănuite. Margareta Pāslaru adaugă, poimāine, īncă un an īn buchetul vieţii. Al 67-lea...

 


Foto: Lucian Nastase

Muzica, o permanenţă a existenţei mele

"Sunt ocupată cu activităţi artistice din care derivă acţiuni cu finalitate umanitară. Muzica rămāne o permanenţă a existenţei mele. Īn această săptămānă mixăm compoziţiile cu texte proprii, alături de muzica inspirată de versurile poeţilor, īn vederea sărbătoririi a 50 de ani de la primul meu disc Electrecord. Īmpreună cu echipa Casei de Discuri condusă de Cornelia Andreescu, selecţionăm piesele cu Mioara Panaite, avāndu-l pe Teodor Isaru la pupitrul tehnic. 
Longevivul şlagăr preluat şi de tineri, «Lasă-mi toamnă pomii verzi», va deveni titlul CD-ului. Nu vor lipsi şlagărele iubite de fanii diferitelor generaţii, pentru care am dat autografe timp de trei ore la Bookfest 2010. 

Vor fi incluse şi noile īnregistrări «Era o fāntānă», «Iubindu-te», «Fericirea mult visată», votată pe locul II īn Top romānesc Radio - Aprilie 2010. Melodia pe care am compus-o peste Ocean, inspirată de rugăciunea «Tatăl nostru», pioasă recunoştinţă pentru harul dăruit, va īncheia simbolic lista celor 24 de titluri. Voi orienta drepturile de autor către campania «Artişti pentru Artişti» la UNITER, īmpreună cu Lucian Năstase, artistul fotograf care oferă coperta acestui CD de autor, tot īn beneficiul campaniei menţionate.

 


Margareta Paslaru va acorda un premiu special la Festivalul Mamaia
http://slagartop.wordpress.com/2010/07/10/margareta-paslaru-va-acorda-un-premiul-special-la-festivalul-mamaia/

Margareta Pāslaru a declarat īn emisiunea “Hit pe romāneşte”difuzată sāmbătă la Radio Romānia Actualităţi că intenţionează să instituie un premiu permanent la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia īn cadrul Galei de Decernare a Laureaţilor.Acesta va fi acordat pentru orginalitate astfel īncāt să fie promovat specificul naţional. Anul acesta īnsă, deşi ar trebui să se desfăşoare a 40-a ediţie a festivalului Mamaia, nu se ştie īncă dacă evenimentul va avea loc. Anual festivalul are loc la finele luniii august.

Echipa Top Romānesc, 10 iulie 2010

Foto: Editura Mateescu

Sarbatoritele zilei la "HAPPY HOUR"

Margreta Pāslaru, Angela Similea şi Mirabela Dauer au fost, vineri 9 iulie,  invitatele lui Cătălin Măruţă īntr-un moment special creat pe celebra “happilică”. Cele trei doamne ale muzicii romāneşti au fost sărbătorite, vineri de echipa emisiunii“Happy Hour” īntr-un loc istoric pentru muzica romānească: la studioruile Electrecord care, pentru fiecare din cele trei sărbătorite ale zilei, īnseamnă parte importantă din cariera muzicală. Momentul, poate prea scurt pentru importanţa sa, a generat cu siguranţă emoţii pentru fanii celor trei artiste care nu sunt deloc puţini şi care, continuă să scrie la “Top Romānesc”, cel mai longeviv clasament de muzică romānească,  pentru ca muzica lor să se audă continuu. Şi pentru că e o zi specială, tuturor fanilor celor trei artiste le facem o surpriză care sperăm să le placă: fotografia pe care Angela, Margareta şi Mirabela au făcut-o īmpreună cu prezentatorul emisiunii, Cătălin Măruţă.

 


Sursa: Stiri de bine 03/03/2010
 
UNICEF si Realitatea TV au strans 215.000 euro pentru sinistrati 
Madalina Manea in Societatea

Vineri seara, UNICEF si Realitatea TV au organizat un teledon in urma caruia s-a strans suma de 215.000 de euro. Toti banii vor ajunge la cei care si-au pierdut casele in urma inundatiilor. “Digul Sperantei” este campania organizata pentru a ajuta sinistratii din nordul Moldovei care si-au pierdut casele, gospodariile si animalele din cauza apelor.  La acest teledon au luat parte Felicia Filip, Andrei Gheorghe, Margareta Paslaru, Cristian Topescu, Octavian Belu, Andreea Raducan, Serban Huidu si Andreea Marin care, impreuna cu designerul Irina Schrotter, a tinut sa precizeze ca doneaza 500 de hainute pentru copii, iar Cristian Topescu a anuntat ca va dona 100 de euro din partea familiei sale. Realitatea Tv si UNICEF  vor continua aceasta campanie de strangere de fonduri pentru sinistrati pana pe data de 6 august 2010.

Click video:    http://www.youtube.com/watch? v=kMW86vxNCsM


Sursa: 
http://slagartop.wordpress. com/2010/06/18/margareta- paslaru-numita-la-bookfest- cristalul-de-baccarat-al- muzicii-usoare-romanesti/
 

Margareta Paslaru, numita la Bookfest "cristalul de Baccarat al muzicii usoare 

romanesti"...

Ca īn fiecare an, legendara Margareta Pāslaru a fost invitată să se īntālnească cu publicul şi la ediţia 2010 a Bookfest. La standurile Jurnalul Naţional şi Electrecord  distinsa artista a oferit autografe pe cd-urile 
  “Margareta best of”, “Margareta Pāslaru 40 de ani de la primul disc”, “Margareta forever”, “Bucuria de a cānta”, “Ediţie de colecţie Margareta Pāslaru”, pe audiobook-ul “Basme fermecate” 
(produs de editura Curtea Veche şi pe care sunt īnregistrate poveşti de H.C.Andersen īn lectura actriţei Margareta Pāslaru) şi pe dvd-urile “Veronica” şi “Veronica se īntoarce” (īn cele doua ediţii apărute la 
Jurnalul Naţional
 şi E- Media). Īntr-un articol referitor la ediţia din anul acesta a Bookfest şi publicat pe site-ul ‘ipolitics’ Razvan Mateescu scria despre prezenţa artistei la standul Electrecord : “La standul 
acesteia din urmă am īntālnit-o şi pe celebra Margareta Pāslaru, cristalul de Baccarat al muzicii uşoare romāneşti, care continuă să sfideze trecerea anilor”. 
M-a impresionat cu cāta iubire 
a fost īntāmpinată de publicul de toate vārstele, cum fiecare vroia să-i spună cāteva cuvinte, să o atingă şi s-o privească. Iar marea artista a avut pentru fiecare o vorbă bună, un zāmbet, un autograf şi o clipa 
disponibilă pentru a imortaliza momentul īntr-o fotografie. Şi fiecare a fotografiat sau a filmat cu ce a avut la īndemānă: aparate foto sau telefoane. Nu pot reda aici toate cuvintele de admiraţie care i-au fost 
adresate sau reacţia extraordinară a oamenilor cānd īşi dădeau seama că au īn faţă acest fenomen al muzicii uşoare romāneşti. Dovada supremă a aprecierii din partea publicului a fost faptul că, deşi nu a fost 
lansat niciun produs nou (cd-urile, dvd-urile şi audiobook-ul au fost lansate īn periada 1996-2009 şi reeditate de-a lungul anilor) s-au vāndut aproape toate exemplarele de pe rafturi. Asta īn aşteptarea viitoarelor 
apariţii discografice semnate Margareta Pāslaru
.

Mulţumim Svetalanei Sabău pentru această ilustrată īn cuvinte de la evenimentul la care a luat parte  Margareta Pāslaru.

Click Video:

http://www.youtube.com/watch? v=GyMOurF8CxY

 

Sursa: PR wave - 11 Iunie 2010
 
Margareta Paslaru se intoarce duminica la Bookfest

Prezenta surpriza, inca din prima zi a Salonului International de Carte Bookfest 2010, cu prilejul lansarii
 cartii "Crescatoria de ingeri" de Silvia Kerim si a inaugurarii Clubului Soriceilor de Biblioteca, organizat sub egida Uniunii Editorilor din Romania, indragita artista Margareta Paslaru a fost primita cu multa caldura de admiratorii prezenti. 

La solicitarile acestora, Margareta, fascinanta zana din Veronicaø va reveni la Bookfest duminica, 13 iunie. Incepand cu ora 13 va oferi autografe pe CD-ul editat de "Jurnalul National" audio-book-ul  de la Editura "Curtea Veche" si pe CD-ul editat de Electrecord, dupa care va avea o intalnire cu copiii prezenti la Clubul Soriceilor de Biblioteca. Prin urmare, duminica, Margareta Paslaru se va intoarce la Bookfest pentru publicul sau de azi si de ieri!
 

Sursa: Comisia Europeana - 27/ 05/ 2010  (fragment)
Uniunea Europeana in Romania 

Reprezentanţa Comisiei Europene īn Romānia organizează pe 6 iunie, la Roata mare din Parcul Herăstrău, evenimentul cu şi pentru copii „O călătorie printr-o 
Europă de poveste”. Plecarea īn lumea poveştilor se va face la ora 10.00, cānd Domnul Poveste, cel mai iscusit maestru de ceremonii, şi clovnii, spiriduşii şi 
zānele, īşi vor face apariţia pe scenă la rostirea formulei magice "A fost odată ca niciodată" ...(...) Nu vor lipsi cadourile şi surprizele, concursurile, spectacolele 
de teatru sau atelierele de joacă.

Corul de copii Alegretto, acompaniat de Margareta Pāslaru, vor susţine un recital special pentru cei care vor participa la evenimentul  „O călătorie 
printr-o Europă de poveste”.
 Cărţile şi jucăriile strānse īn cufărul Domnului Poveste vor fi distribute cu sprijinul voluntarilor īn bibliotecile amenajate īn centrele 
de plasament. Povestea nu se opreşte aici. Timp de trei weekenduri, evenimentul va fi continuat īn bibliotecile intrate īn proiectul “Cărţi pentru orfani“.(...)

 


Sursa: stiriong.ro   18-05-2010
Se lanseaza partea a doua a campaniei "Scoala te face mare" 
Joi, 27 Mai, ora 10:00 la Cinema Pro se va lansa partea a doua a campaniei " Scoala te face mare". Vor participa la eveniment in calitate de invitati Andreea Esca, Margareta Paslaru, Horia Brenciu si Cristian Mungiu. Scoala te face mare este o campanie de constientizare a opiniei publice initiata de OvidiuRom pentru a aduce fiecare copil la scoala. Anul acesta se va pune accentul pe importanta accesului la gradinita pentru toti copiii. Unul din spoturile TV il va avea ca protagonist pe actorul Ethan Hawke. Evenimentul va include prezentarea rezultatelor de anul trecut si o sesiune de intrebari si raspunsuri.

Sursa: Conferinta de presa "Scoala te face mare" Joi, 27 Mai, 2010 - Cinema Pro

Margareta Pāslaru 

“Muzica la grădiniţă şi īn şcoală formează gustul copilului, stimulează sensibilitatea, īnaripează imaginaţia, deschide un drum īn viaţa celor născuţi cu talent. 
Să oferim copiilor aceasta bucurie!  Artistul din mine defineşte omul şi nu invers.  Pentru că acela ce s-a născut cu suflet de artist simte profund durerile omeneşti 
şi de aceea īşi foloseşte darul, alinānd suferinţele altora prin arta sa"
 

Margareta Pāslaru - cāntăreaţă, actriţă de teatru şi film, compozitoare şi textierăregizor-producător TV - a fost sărbătorită la Uniunea Compozitorilor din 
Bucureşti la aniversarea a 50 de ani de la debutul său pe scenă. Cu acest prilej s-au prezentat CD-uri şi DVD-uri  ale căror drepturi de autor au fost cedate de 
artistă organizaţiilor UNICEF şi Crucea Roşie Romānă. De pe urma comercializării recentelor apariţii discografice lansate de Margareta, au mai beneficiat 
instrumentişti- pensionari ai Orchestrei Radio şi Spitalul de copii Grigore Alexandrescu. Cāt priveşte CD-ul aniversar "Lasă-mi, toamnă, pomii verzi" ce va fi 
lansat la Electrecord, drepturile vor ajunge la UNITER - "Artişti pentru Artişti". Crezul artistei cu privire la aspectele umanitar-caritabile  se reflectă cel mai bine 
īn MOTTO-ul său: "Īn tinereţe ne străduim să ne facem un nume, la maturitate trebuie să folosim numele spre binele altora." 


Sursa:RING Luni, 17 Mai 2010, un ziar de bun-simt

Gala "Eroilor din ring" 2010
Rand pe rand, performerii anului au urcat pe scena 
amenajata in Sala Bucuresti de la Rin Grand Hotel. 
Reintalniri emotionante de peste ani, discursuri 
valoroase, lacrimi de emotie au ridicat audienta 
in picioare. 
Doamna muzicii si scenei romanesti Margareta Paslaru 
a inmanat premiul de excelenta pentru o viata dedicata 
culturii romanesti titanului Sergiu Nicolaescu. "Comisarul" 
a promis ca nu se va opri aici.


 

Margareta Paslaru si maestrul Nicolae Botgros in 
emisiunea "O data'n viata" cu tema Banca de Alimente

Sursa: AGERPRES 2010-05-08
 
Margareta Paslaru, voluntar de onoare al Crucii Rosii si initiatoarea programului Banca de Alimente, la Hypermarket-ul Carrefour Orhideea, la actiunea de colectare 
de produse neperisabile organizata de Crucea Rosie Romana cu ocazia sarbatoririi Zilei Internationale a Crucii Rosii si Semilunei Rosii.


SURSA: Echipa Top Romānesc, 4 mai 2010    -  

"Margareta prezinta pe...

Asa se intituleaza rubrica permanenta din cadrul emisiunii "Radioul de sambata seara" unde Margareta Paslaru il va avea ca invitat de data aceasta, pe tanarul pianist si compozitor Matei Bucur Mihaescu - sustinand astfel si instrumentistii de valoare ai muzicii clasice. Va invitam sa-l ascultati pe Matei  Sambata, 8 Mai, incepand cu orele 19:00. 
P
rintre invitatii rubricii “Margareta prezintă pe ...” s-au mai numărat Alin Văduva, premiatul numeroaselor festivaluri din tara, Angelica Vasilcov - Trofeul festivalului George Grigoriu, Casandra Maria Hausi, cāştigătoarea trofeului “Maria Tanase 2009″, Oliver Popa solist la Opereta in spectacolul "Romeo si Julieta", Cătălin Josan participant la preselectia  Eurovizion alatur i de Lucia Dumitrescu si Dalma,  actrita si interpreta de jazz Irina Sarbu, solista Irina Popa, si altii. In  editiile viitoare il veti asculta pe tanarul absolvent de conservator Calin Grigoriu - ghitarist total, Grupul Amadeus si alti tineri promitatori. Despre rubrica cunoscutei interprete,realizatorul Pompiliu Onofrei ne spune: "Doamna
Margareta Paslaru  este iniţiatorul acestei poveşti de virtual success cum am vrea noi să o numim de acum īnainte. Mai concret, va fi vorba de tineri muzicieni cu potenţial adevărat de creştere īn panoplia muzicii romāneşti de toate genurile, tineri pe care marea cāntăreaţă mizează īn drumul lor spre consacrarea absolută."
 http://slagartop.wordpress.com/2010/05/04/margareta-prezinta-pe/

Sursa: JURNALUL NATIONAL - 2/05/2010

de Valentin Alexandru  (fragment)

Un Alifantis si o Margareta

Īn ziua concertului, Alifantis a primit o... Margaretă. Şi nu orice margaretă. Am īntālnit-o pe doamna Margareta Pāslaru īn postura de spectator şi nu am rezistat 
să nu o īntreb cum se simte după un concert de proporţii mari, la fel de mari cāt ale unui... elefant. 


"Īn anii '60 exploram teritoriul primelor compoziţii proprii, unele fiind inspirate de versurile poeţilor - spune Margareta Pāslaru. Aşa se face că inconfundabilul 
«stil Alifantis» mi-a atras atenţia īn anii '70 şi prin abordarea unor versuri, aceleaşi pe care le alesesem şi eu: Bacovia, Ţărnea. Gusturile se aseamănă.... 
M-am bucurat să le reascult la Cinema Scala.  Spectacolul m-a īncāntat, muzicienii au creat o atmosferă anume, beneficiind şi de un sunet impecabil. 
Iar grupul bine sudat, format din instrumentişti - unul-şi-unul - şi-a armonizat vocile perfect, presărānd umor fin, fiind completat de efecte sonore exotice. 
Mă bucur că publicul tānăr a avut şansa de a cunoaşte o personalitate care a rezistat timpului". (...)


Doamna Margareta Paslaru a fost intervievata la postul de Radio Gold FM si la Radio Romania Actualitati. Puteti audia cele doua prezente radiofonice la aceste linkuri

:
http://www.trilulilu.ro/SVETLANA2003/0daad26d70fdb5
http://www.trilulilu.ro/SVETLANA2003/44a3e243ce8f8b

SURSAEchipa Top Romānesc, 9 aprilie 2010

Margareta Paslaru, invitata special in spectacolul dedicat lui

Florin Piersic 

 

Margareta Pāslaru va fi invitată special īn spectacolul dedicat celor 50 de ani de activitate ai lui Florin Piersic care va fi repus īn scenă pe 16 aprilie. 
Primul spectacol pentru īndrăgitul actor a fost montat la sfārşitul lunii martie şi a avut un mare succes. La cererea publicului organizatorii au decis să 
reia evenimentul care va avea loc tot

la Sala Palatului  pe data de 16 aprilie.  Numai ca de data aceasta spectacolul va aduce şi cāteva noutăţi. 
Amfitrionul serii nu va mai fi Mihaela Rădulescu ci…
Gabriel Cotabiţă iar invitatul special al spectacolului va fi īndrăgita cāntăreaţă Margareta Pāslaru 
care a promis chiar cāteva surprize pentru “Mărgelatu”. Īn spectacolul dedicat marelui actor vor mai evolua Corina Chiriac, Adrian Daminescu, 
Adriana Trandafir, Ileana Stana Ionescu, Maximilian Munteanu, Dorel Visan, Mihai Bendeac, Nico, Gabriel Fătu, Sebastian Munteanu, Marian 
Mexicanu si Taraful. Biletele se găsese la reţeaua de magazine Vreau Bilet
.

Margareta Paslaru si voluntarii Crucii Rosii impart daruri de Paste
la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.
Multumim domnului profesor doctor Mihai Jianu, seful sectiei ortopedie,
pentru grija constanta fata de micii pacienti.


Sursa: Formula AS nr. 916 (17), 30 aprilie – 7 mai 2010

 

MARGARETA PASLARU « Apa vie, izvorata din arta »

 

De unde imi iau puterea si energia? Din muzica, lectura, compunand si scriind texte, inregistradu-le, admirand natura. Ma stimuleaza in egala masura viscolul si ploaia sau 
imensitatea marii, apa vie,

izvorata din arta, indiferent care ar fi acel domeniu artistic. Si cum sa nu vibrez, cand setea mea de frumos, de cunoastere, de iubire, de adevar, 
nu poate fi ostoita decat rareori, prin muzica. De ce va povestesc cele ce urmeaza ? Pentru ca intamplarile raspund aceleasi intrebari, « de unde va luati puterea si energia ? ». 
Ma simt utila si necesara, prin urmare, lucrez cu placere, ceea ce imi sporeste energia. Recent, am inregistrat in studiourile Kerestey o compozitie proprie, inspirata din 
versurile poetei Elena Farago, 
« Era o fantana ». Dar nelinistea continua, nu-mi va da pace pana cand nu voi afla verdictul publicului. Primele acorduri mi-au rezonat la 
pian, peste ocean, prin 1987; dar definitivarea compozitiei s-a petrecut in ianuarie 2010. Imaginatia ma duce de la o fantana la alta, de la metafora poetei Farago – 
« apa vietii, salcie si calda si rea »- pana la dorinta Mariei Tanase de a sapa o fantana cu apa rece, pentru drumetii insetati. Doua viziuni diferite, dar fascinante pentru mine. 
Inainte de a filma videoclipul, aceasta compozitie proprie va fi inclusa pe CD-ul de autor prin care aniversez 50 de ani de la primul disc Electrecord. Voi ceda drepturile de 
autor in beneficiul UNITER – « Artisti pentru Artisti ». O alta bucurie pe care primavara mi-a adus-o si pe care o retraiesc an de an a fost nasretrea fiicei noastre. A sosit 
chiar in luna florilor, multicolora luna mai. Prin urmare, dejea lucrez la o alta compozitie, de data asta in calitate de viitoare bunica. Si daca tot a venit vorba despre copii, 
iata, impreuna cu Leslie Hawke (Ovidiu Rom) pregatim o campanie deosebita : « Scoala te face mare », in regia domnului Cristian Mungiu. La filmare, vom interpreta
 impreuna cu cei mici un fragment muzical din « Veronica » (muzica Temistocle Popa). Fara indoiala, si aceasta primavara naste muguri promitatori, de a caror flori si roade 
vor beneficia multi. Va doresc numai bine !Sursa:  http://www.sibiu360.ro/stiri- informatii-pentru-sibieni/ stiri-din-sibiu/banca-de- alimente
Banca de alimente (fragment)
Ideea Margaretei Paslaru
„Proiectul este o initiativa a Crucii Rosii Romane, preluata dupa modelul unor proiecte similare, derulate cu succes in tari din Uniunea Europeana, precum si in SUA si Canada. Misiunea noastra, prin acest proiect, este de a asigura asistenta batranilor, familiilor cu venituri reduse, familiilor monoparentale, persoanelor fara adapost sau cu dizabilitati, oferindu-le lunar hrana'", precizeaza presedintele Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, Mihaela Geoana. Ideea de crea o banca de alimente in Romania a venit de la unul dintre cei mai importanti voluntari ai societatii, interpreta Margareta Paslaru, care „a investit timp, bani si suflet" in proiecte umanitare pentru copii si care este implicata intr-un astfel de proiect si in Statele Unite ale Americii.

Sursa: HotNews HotNews.ro Vineri, 12 martie 2010 (fragment)

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7025188-bianca-demezzo-fetita-numai-8-ani-printre-castigatori-gala-oameni-pentru-oameni-2010.htm

 


 (P) Pe 11 martie 2010, Gala Oameni pentru Oameni a decernat castigatorii celei de-a saptea editii. Gala este evenimentul care recunoaste gesturile de implicare in comunitate ale companiilor, organizatiilor si indivizilor din Romania.
  • Cea mai buna campanie de voluntariat public - Crucea Roşie din Romania pentru  "Banca de alimente". Peste 5.600 de familii ajutate si peste 77 de tone de alimente adunate.
  • Cel mai de impact proiect de implicare sociala al unui IMM īn comunitate -Baneasa Shopping City pentru campania care a strans peste 14.500 de euro şi a ajutat 500 de copii din familii dezavantajate ,
  •  Cea mai buna campanie de atragere de fonduri - "Adopta o Şcoala", iniţiat de Asociaţia "Ovidiu Rom". 86.000 de euro stransi  īn cadrul unui eveniment caritabil si 4 şcoli au fost "adoptate" de companii.
  • Premiul pentru participarea media īn promovarea proiectelor de implicare sociala. Datorita susţinerii necondiţionate pe care a aratat-o campaniei "Deschide-ţi inima! Sunt la fel ca tine!", Studioul Regional de Radio Iaşi este castigator.

 

Cu sincera admiratie si prietenie, ii doresc infinite ovatii marei noastre soprane 
Angela Gheorghiu, triumfatoare pe scenele lumii, inclusiv la 
Metropolitan Opera NYC in Aprilie 2010

 
In imagine, Margareta Pāslaru, Pompiliu Onofrei, Cătălin Josan!

Sursa:  http://slagartop.wordpress.com/

Margareta Paslaru sustine tinerii talentati

Rubrica permanentă “Margareta prezintă pe…” demarată anul trecut īn cadrul emisiunii Radioul de sāmbătă seara, continuă cu succes īn 2010. Realizatorul Pompiliu Onofrei ne spunea: Doamna Margareta Pāslaru este iniţiatorul acestei poveşti de virtual success cum am vrea noi să o numim de acum īnainte. Mai concret,va fi vorba de tineri muzicieni cu potenţial adevărat de creştere īn panoplia muzicii romāneşti de toate genurile, tineri pe care marea cāntăreaţă mizează īn drumul lor spre consacrarea absolută. Astfel, printre invitatii rubricii “Margareta prezintă pe ...” s-au numărat Alin Văduva, Angelica Vasilcov, Casandra Maria Hausi, cāştigătoarea trofeului “Maria Tanase 2009″, Oliver Popa debutant la Opereta, Cătălin Josan participant la Eurovizion şi alţii. Sāmbătă 27 Februarie, orele 18:00 – 20:00 o puteţi asculta pe Dalma.

Printre invitaţii ediţiilor viitoare se număra Irina Popa, Noni, interpreta de jazz Irina Sārbu, şi printre tinerii instrumentişti de excepţie, grupul Amadeus.

Va asteptam la Radioul de Sāmbătă seara!

Echipa Top Romānesc, 25 februarie 2010La "Matinal de weekend", 21 Febr. 2010, relizat de Magdalena Tara, 
Relus Muresan o intervieveaza pe Margareta Paslaru  la Radio Romania Cultural. 
Puteti asculta acest link:

http://www.youtube.com/watch?v=7vI5ZbVGVdc


1 Martie 2010 - Radio Romania Cultural Margareta Paslaru vorbeste despre activitatea sa cinematografica impreuna cu Relus Muresan, realizatoare a emisiunii "Bucurestiul in pagini si imagini sonore".

http://cultural.srr.ro/ emisiuni/bucuresti/audio/ audio2010.html


Sursa: einformatii.ro
Prezentare de poveste semnata Alexandru Ciucu, la Hotel Radisson
Sambata 13.02.2010 14:03, Mireille Astrid POPA - fragment 

(...) Seara s-a bucurat de participarea CASEI REGALE A ROMANIEI, prin Altetele Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu ai Romaniei, al carui furnizor oficial de costume este ALEXANDRU CIUCU. Alaturi de Altetele Lor au mai admirat evenimentul Angela Gheorghiu,
Margareta Paslaru , Nora Seroussi, Marcel Pavel,  Vlad Mirita,  , Alina Sorescu, Irina Deleanu, Monica Iagar, Irinel Columbeanu, Matei Miko, Madalin Ionescu, Alexandru Macavei, Virgil Iantu, Roxana Iliescu, Oana Frigescu- Badiu, Emil Mitrache, Iustinian Radu, Christine Kostoff, Mihaela Glavan, Liliana Turoiu Udrea, Mihaela Berciu, Mihai Ursa, Andreea Buzdugan, Vlad Oprea(primarul orasului Sinaia), inalti demnitari ai Ambasadei Italiei la Bucuresti.(...)

Soprana Angela Gheorghiu si Margareta Paslaru  au fost invitate la prezentarea  haute couture semnata de Alexandru Ciucu.

Margareta Paslaru si creatorul de moda Alexandru Ciucu, 
in sala Atlas a Hotelului Radisson din Bucuresti  Sursa: estiri.roSambata 13.02.2010 - Mireille Astrid Popa

Margareta Paslaru:"Prezentarea lui Alexandru Ciucu a purtat amprenta bunului gust"
(fragment)

Impresiile tuturor celor prezenti au fost mai mult decat magulitoare pentru tanarul dar experimentatul deja designer, parerea unanima fiind ca spectacolul (inspirat din geniul pictorului suprarealist Salvador Dali si dedicat lui) a fost un moment cultural complex in care maiestria haute couture s-a imbinat cu organizarea de inalta tinuta, care a inclus un spectacol de grafica, lumini si scenografie cat si muzica live, creata special pentru eveniment, si interpretata de fetele de la Amadeus.(...) 
  Dupa o zi de lucru intens, vremea era cat pe ce sa ma tina in casa, dar invitatia la evenimentul creatorului Alexandru Ciucu, a castigat.  Prezentarea de moda masculina a purtat amprenta bunului gust, 
rafinamentul contopindu-se cu originalitatea.  La calitatea tesaturilor si a coloritului indraznet  s-au adaugat accesorii fine, purtate cu dezinvoltura tineretii. Trebuie mentionat si aportul muzicii interpretata impecabil de grupul  Amadeus, sunete ce au invaluit perfect eleganta serii. A fost o atmosfera vibranta, incantatoare. Felicitari atat creatorului Alexandru Ciucu, ale carui trasaturi amintesc de Rudolf Valentino :):) cat si parintilor sai  care i-au insuflat calitati rare;  ne-a spus Margareta Paslaru, prezenta la evenimentul de la Hotel Radisson.


Sursa: National  11-1.02 2010

La 50 de ani de la primul disc si 52 de la debutul scenic, Margareta Paslaru continua sa-si delecteze publicul cu glasul sau special si slagarele sale de neuitat. A rugat toamna atat de frumos sa-i lase pomii verzi, incat, iata, nu i-a ruginit nicio frunza. In curand, va lansa un nou album. Desi viata sa este plina de evenimente, minunata artista isi face timp sa le citeasca povesti micilor pacienti de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", sa asigure hrana saracilor, sa stranga fonduri pentru copiii din Haiti. Jos palaria !

 


Margareta Paslaru in sprijinul victimelor din Haiti - Teledon UNICEF si Realitatea TV  24 Ianuarie 2010. Mihai Tatulici a fost gazda emisiunii-teledon. 

                                                                                                                                                                                 Foto Silviu Covaci, Anca Sabau


Sursa: VIVA - Ianuarie 2010 (fragment)
 
Teledonul "Haiti - Copiii haosului" 
Andreea Marin Banica, Daniela Nane, Margareta Paslaru, Virgil Iantu, sunt cateva dintre vedetele care au participat la Teledonul "Haiti-Copiii haosului" organizat la Hotelul Hilton de Realitatea TV si UNICEF

Sursa: Echipa Top Romānesc, 23 ianuarie 2010

IMPREUNA PENTRU VICTIMELE DIN HAITI

Īndrăgita cāntăreaţă Margareta Pāslaru, īn calitatea sa de voluntar al Crucii Roşii Romāne şi UNICEF, face un apel către toţi acei oameni care pot să sprijine victimele dezastrului provocat de puternicul cutremur petrecut īn Haiti. Conturile speciale īn care pot fi depuse contribuţiile īn bani pentru ajutorarea populaţiei din zonă sunt  Crucea Rosie -”Donati Haiti” BRD, sucursala Piata Romana, Lei: RO02BRDE410SV61136934100 sau EUR: RO36BRDE410SV24659404100.   Pentru detalii puteţi accesa  www.crucearosie.ro.

* Vă mulţumim din suflet!  Putem salva o viaţă printr-o simplă donaţie!  NU UITAŢI! Duminica 24 Ianuarieīntre orele 16:00 – 21:00,  Realitatea TV şi UNICEF vor organiza un Teledon intitulat “Haiti-copiii haosului”, īn vederea strāngerii de fonduri destinate ajutorării victimelor cutremurului din Haiti.  Contul UNICEF la orice sucursala BRD - Group Societe Generale: RO 10 BRDE 450S V434 6556 4500 sau cod 04.   Donatii on-line  şi detalii pe:  www.unicef.ro

SMS 848 – 2 Euro/apel in retelele Orange, Vodafone si Cosmote

Īn data de 12 ianuarie a.c., un cutremur de 7,3 grade pe scara Richter a provocat o tragedie umanitară īn Haiti.  Acest cutremur a afectat īn principal orasele Port-au-Prince, Carrefour si Jacmel, toate situate īn zona de vest, avānd o populatie estimata la 2.2 milioane de locuitori. Este pentru prima dată īn istoria modernă cānd, odată cu o catastrofă naturală, dispar organizarea statală şi capacitatea autorităţii de a gestiona situaţia de criză şi acţiunea de ajutorare.

 Margareta Paslaru - voluntar al Crucii Rosii Romane


La aniversarea a 160 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu, 
realizatorul Cezar Andrei i-a dedicat marelui poet emisiunea "Romanticii" din 15 Ianuarie 2010 la Radio Romania Actualitati
Cu acest prilej s-a difuzat si compozitia Margaretei Paslaru  "Vreo zgatie de fata".   Inspirata de versurile scrise de Mihai Eminescu in anul 1878, Margareta si-a inregistrat compozitia in 1979.  In fragmentul care precede melodia veti recunoaste  vocea academicianului  Dumitru S. Panaitescu, cunoscut sub pseudonimul Perpessicius.
Dati click pe acest link :
http://www.youtube.com/watch?v=MTD0z4Lixzw


In acest film, realizat de Mihai Constantinescu, 
produs de Titi Popescu, imaginea Marian Stanciu,
montaj Liliana Stoenescu, sunet Mihai Orasanu
director de productie Mihaela Istoc, apare si un fragment
din piesa "Opera de trei Parale" de Bertold Brecht cu 
Toma Caragiu si Margareta Paslaru in regia 
maestrului Liviu Ciulei
 
Film realizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei
Scenariul Radu Beligan
Coproducator CINE TV
Distribuit de Filmex Romania.

 
1 Ianuarie, 2010 - Interviu Cezar Andrei - Matinal Radio
http://www.trilulilu.ro/SVETLANA2003/affda8a698e5b0
2 Ianuarie, 2010 - Titus Andrei - Top Radio Romania Actualitati 
http://www.trilulilu.ro/SVETLANA2003/f9f13bf851376e
Margareta Paslaru la... "Noaptea slagarul romanesc"
 
Īmpreună cu realizatorul Cezar Andrei, artista noastra īi va felicita in direct pe cei care poarta numele de Ion-Ioana. Vor fi prezentate
cu această ocazie succese fără vārstă,  melodii noi ce vor deveni şlagăre, piese la cererea sărbătoriţilor. Atenţie fani! Emisiunea īncepe
la ora 23:05, miercuri, 6 Ianuarie 2010. Va aşteptăm la microfonul acestei ediţii speciale.

Echipa Top Romānesc, 5 ianuarie 2009

Splash Page  Home  Pop Star ( InceputuriPersonalitate complexa, Talent multilateral, Paslarita noastra, Ascensiunea continua, Intoarcerea in tara ) Songwriter  Folclor  Teatru  Film  Turnee Umanitarism  2000  Photo Album (Amintiri, Arhiva, Colaboratori ) Guest Book  Noutati  Muzica  English Page